Környék

A település szabadtéri, nagyon jó vízminőségű gyógy- és strandfürdője egész évben kellemes szabadidős programot biztosít vendégeink számára.

A faluban halastavak várják a horgászatot kedvelőket.

A határban száznál is több féle madarat figyeltek meg és fotóztak le. Gyurgyalagtelep is található, valamint megfigyelhető a daruvonulás is.

Mentés

A Hortobágyi Nemzeti Park alig 3 kilométerre fekszik Berekfürdőtől. Jó időben kellemes kerékpár- vagy gyalogtúra útvonalakat kínál egyedi természeti adottságaival.

Berekfürdőtől 6 kilométerre, Kunmadaras mellett található a térség legnagyobb egykori szovjet katonai repülőtere, ami akár kerékpárral is bejárható. Az innen induló sétarepülővel a környéket és a Berekfürdő közelében fekvő egykori bombateret madártávlatból is megfigyelhetjük. A korszak repüléstörténetét bemutató kiállítást a faluban lehet megtekinteni.

A településtől 12 kilométerre fekvő Karcagon felkereshető több, népi mesterséget űző iparművész (fazekas, nemezkészítő, csipkeverő), valamint látogatható a térség legnagyobb, helyreállított szélmalma is.

Berekfürdőtől 35 kilométerre fekszik a Tisza-tó, ahol többek között vízi túrák, madárrezervátum, tanösvények, ornitológiai túrák, vízisétány, és kenu kirándulások várják a látogatókat.

Debrecen, Hortobágy és Eger 1-1,5 óra alatt elérhető, ahová akár fél napra is érdemes ellátogatni.

Mentés

Mentés