Leader pályázat

Szolgáltatásbővítés mozgáskorlátozottak számára

leader_logoA Leader VP6-19.2.1-85-8.1.6-17 azonosító számú Turizmus fejlesztés és népszerűsítés pályázatnak köszönhető fejlesztés megvalósítását leginkább a település magas vendégforgalma, látogatottsága indokolja.

A fejlesztés célpcsoportja elsődlegesen a tömegközlekedési eszközzel utazó, berekfürdői úticéllal vagy szálláshellyel rendelkező elsősorban mozgáskorlátozottsággal élő emberek.

A térségben Berekfürdő ezen belül a Megbékélés Háza éves szinten több tízezres vendégéjszaka forgalmat bonyolít le. Az egész évben nyitva tartó turisztikai szereplők közül a legnagyobb vendégforgalmú. Az elmúlt évek tapasztalata növekvő vendégforgalmat mutat, ezen belül megnövekedett a mozgáskorlátozottak és fogyatékkal élők száma. A tömegközlekedés hiányosságaival szembesülünk nap mint nap, ezért fogalmazódott meg a gondolat, hogy hogyan tudjuk ezen vendégcsoport igényeit kielégíteni, a számukra kínált új szolgáltatást minőségben produkálni. Ezáltal befolyásolni tudjuk a vendégek turisztikai célpont választását így növelve a településen keletkezett vendégéjszakák számát. 

A fejlesztés által egy kisbusz beszerzését tudtuk megvalósítani a helyi lakosok és az idelátogató vendégek mobilitásának megkönnyítésére. Az új jármű lehetővé teszi a tömegközlekedéssel utazók nagyobb biztonsággal érjék el a településünktől 10km-re lévő MÁV állomást. Így a várakozási idejük is lerövidül.

A kisbusz beszerzése igény szerint a Tisza-tavi turisztikai régió turisztikai attrakcióinak megtekintésére is lehetőséget nyújt, és a településen hiánycikknek számító eszközök beszerzésére is hatékony megoldás, valamint egy új munkahely létrejöttét szolgálja.